Vallcarca: El debat de la Rambla Verda arrencarà l’11-D

Societat

El debat sobre el futur de la Rambla Verda de Vallcarca, un projecte de reforma de l’època del regidor Guillem Espriu (2007-2011) que ha sobreviscut de moment a la refundació del pla de remodelació del barri en l’àmbit públic i privat del nucli històric, arrencarà el pròxim 11 de desembre, gairebé un any més tard de les primeres dates que es van apuntar. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, va anunciar aquest dimecres la data d’arrencada del debat en el consell de barri de Vallcarca sota l’argument de l’emplaçament que la majoria de partits de l’oposició (PDeCAT, ERC, PSC, PP i C’s (10 consellers sobre 17) i dues associacions de veïns (Gràcia Nord-Vallcarca i ProVallcarca) li han fet arribar en les últimes setmanes. La Rambla Verda, iniciada ara fa deu anys amb l’enderroc de la Casita Blanca i la pèrdua també d’algunes parcel·les entre els petits blocs d’habitatges, té un fort recolzament per part de les associacions de veïns de tota la vida de Vallcarca però no està vista amb els mateixos ulls per part dels moviments socials que en els últims anys han agafat múscul al barri, els quals s’oposen a més enderrocs i que veurien afectats alguns espais de trobada com el bar La Riera o la casa okupada Old School. El retard en l’activació del debat s’ha argumentat per part del Districte en l’aclariment de la necessitat tècnica del dipòsit pluvial que s’ha de construir entre Ballester i Agramunt, i que els tècnics municipals han considerat de manera favorable.