Els propietaris de les casetes d’Encarnació només cedeixen a trasplantar l’alzina

Societat

El temps mort que s’ha generat des de la setmana passada amb la paralització del projecte de construcció de 28 habitatges i 42 aparcaments als casalots d’Encarnació, als números 13, 15 i 17 del carrer, de moment no està servint de res, més enllà que la propietat s’ha obert a admetre el trasplan- tament de l’alzina centenària que ha esdevingut símbol de la lluita veïnal. Districte, l’àrea d’Ecologia i Urbanisme de l’Ajuntament i la propietat mantenen oberta en tot cas una negociació amb contactes “constants”, segons asseguren fonts municipals, perquè s’acabi projectant en aquest espai del nucli històric “un projecte diferent”, tal com va defensar el regidor de Gràcia, Eloi Badia, després de la reunió primera de dilluns passat.
L’aturada de les obres d’ender- roc era l’escenari més plausible que esperava el Districte, un cop el moviment veïnal que es va orga- nitzar ràpidament la setmana passada va començar a actuar, però l’anul·lació del projecte ara per ara és un escull que l’Ajuntament no sap com superar. “La propietat té uns drets consolidats i llicències en ordre, i en el projecte de cons- trucció hi preveuen que hi vagi a viure una part de la família”, han apuntat les mateixes fonts. En aquest escenari, la plataforma Salvem L’Alzina va convocar ahir una nova assemblea -finalment celebrada al Casal Tres Lliris per la pluja- en la qual es va decidir seguir endavant amb les mobilitzacions però alhora fer una anàlisi exhaustiva de l’expedient de la promoció immobiliària que s’ha presentat a l’Ajuntament i que els serveis jurídics del Districte s’han obert a ensenyar a les parts afectades per l’operació immobiliària. Els propietaris dels casalots, consultats per aquest setmanari, no han volgut fer declaracions de moment.