Neix ‘La panxa del bou’, una festa dedicada als contes de la mà de Sendak i La caníbal

Cultura

La bona onda entre les llibreries veïnes La caníbal i Sendak es visualitzarà aquest cap de setmana amb una festa dels contes que han anomenat La panxa del bou, una jornada dedicada als contes “tradicionals i no tant” d’aquí i d’arreu, que comptarà amb una mostra d’il·lustradores, música en viu i tallers diumenge 18 de novembre a la Font de la Caputxeta, al passeig de Sant Joan amb Rosselló. La idea va començar a gestar-se fa mesos, fruït de la trobada de totes dues cooperatives al programa La Tardorada de CooPoblet de la xarxa d’economia social i solidària de Camp d’en Grassot i Sagrada Família. “Som veïnes cooperatives amb molts punts en comú i tot i que aquesta és la primera vegada que fem una jornada així plegades, la idea és seguir fent propostes conjuntes i també sumar d’altres llibreries del districte”, explica Amanda Cuesta, membre de La Caníbal. Divendres 16 a les 19 h Sendak ha programat la taula rodona “La transmissió i fixació del conte popular, funció social i simbologia” amb Teresa Duran, Núria Obiols i Glòria Salvadó. I dissabte, a La caníbal, tindrà lloc la xerrada “El potencial subversiu dels contes tradicionals” amb Marga Almirall (Drac Màgic), Elvira Novell i Remei Sipi. “Aquestes propostes s’ajusten a les línies pròpies de cada llibreria”, assenyala la llibretera. El lloc escollit respon a “les ganes” de fer barri i “de descentralitzar” les activitats culturals de la Vila. “Ens venia molt de gust reivindicar la zona, ara que el Passeig de Sant Joan amb el mercat està agafant vida sense ser un eix comercial pròpiament sinó veïnal, molt adient per aquest projecte cultural”, assenyala Amanda. Hi haurà un escenari on s’explicaran els contes, un espai de tallers i un racó per a sis il·lustradores que dibuixaran en directe com veuen els personatges més populars.   La Sedeta, l’espai de cinema. El centre cívic La Sedeta se suma a la iniciativa acollint la projecció de la pel·lícula La revolta dels contes, una revisió transgressora dels clàssics de la literatura infantil a partir de l’obra de Roald Dahl Revolting Rhymes (16.30 h). El porxo de l’equipament també seran l’espai alternatiu en cas de pluja.