Soto: “Quan guanyes i les coses surten bé, tot sembla més fàcil”

Esports

L’Àlex Soto té 20 anys, està al tercer curs d’Enginyeria Industrial i és l’home de moda després d’encadenar 5 partits marcant en aquesta bona dinàmica de l’Europa que s’ha situat en posicions de playoff. Si t’arriben a dir a l’estiu que series el jugador més en forma t’ho hauries cregut? Era impossible d’imaginar, vaig començar la temporada amb fitxa del filial, i de fet vaig començar jugant amb el B, fins a la tercera jornada que vaig entrar a la convocatòria del primer equip. El debut va ser immillorable. Com el recordes? Va ser a la 5a jornada, pensava que no jugaria, però abans de la mitja part el míster em va dir: “Soto, a escalfar”, i allà em van començar els nervis. Quan entres al camp et passa una mica, et concentres, tampoc coneixia gaire als companys, amb el que tenia més relació era amb el Varona, vam connectar i va fer el gol de la victòria, per tant, va sortir tot rodó. Des d’aquell dia, tot ha anat rodat. Sí, al següent partit contra el Reus ja vaig ser titular, i fins ara. Titular i autor de cinc gols en els últims cinc partits, igualant un rècord de la temporada 96/97. Sí, del rècord me n’he assabentat aquesta mateixa setmana, no ho sabia. Jugant de davanter sempre havia marcat gols, però no recordo haver tingut mai una ratxa tan prolongada en el temps. Quines virtuts tens per haver marcat en cinc jornades consecutives? M’agrada molt com em defineix el tècnic, perquè no sóc un jugador molt ràpid, ni molt fort, ni tècnicament el millor de l’equip, però m’agrada interpretar el joc, ser una mica més llest que el contrari, intentar anticipar-me a la jugada per tenir el temps i l’espai suficient per poder fer bones accions. Notes més pressió ara? Tot ha anat molt de pressa. Sí, però intento treballar cada dia, no pensar-hi gaire. Està sent un procés accelerat, ho estic vivint intensament, però pensant en el dia a dia. Com vius el fet de ser el jugador del moment? Intento viure-ho amb normalitat, la dinàmica de l’equip és molt bona i quan les coses surten bé, sembla que tot surti més fàcil. Quan guanyes i et surten bé les coses, sembla que fins i tot els rebots t’afavoreixin. Al vestidor us posa “catxondos” mirar a dalt a la classificació? Quan jugues a un esport, com més partits guanyes millor. Si treballes i després les coses et surten bé, sempre mires a dalt, no portem ni la meitat de lliga però estem demostrant que podem guanyar a qualsevol, no ens posem sostre, sortim a guanyar sempre.