L’illa d’equipaments i habitatges Quirón tindrà un gran auditori i terrasses per a horts i cinema

Societat

El projecte d’illa d’equipaments i habitatges, anunciat en el passat mandat i retocat i reprogramat en aquest amb els habituals retards administratius, ja té projecte guanyador, el qual es va presentar la setmana passada als veïns i que aquest dijous s’ha fet públic al consell de barri de la Salut. Els elements bàsics ja anunciats, els 100 habitatges dotacionals per a gent gran i els 3.000 metres quadrats de planta baixa per encabir un espai jove, un espai de gent gran i un espai veïnal, prenen forma així per primera vegada sota el nom de fòrum veïnal. En les imatges virtuals, a les quals ha tingut accés aquest setmanari, el nou edifici s’encabeix en l’actual solar que els últims anys s’ha dinamitzat en forma d’Espai QuiHort, i exhibeix una estructura asimètrica amb balcons a les tres primeres plantes i grans finestrals a peu de carrer. “No hi haurà més de 24 habitatges per planta”, apunta el projecte, que atorga una mitjana de 45 metres quadrats als pisos. Però també a peu de carrer l’illa d’equipaments tindrà un espai interior on s’hi preveu un bar i les escales d’accés a un gran auditori soterrat de 1.500 metres quadrats. Els plànols, però, aporten detalls més concrets dels desitjos expressats pels veïns en el procés participatiu que es va fer l’any passat i que ubiquen, per exemple, grans terrasses on s’hi traslladarà l’espai d’horts urbans actual i s’hi ubicarà un espai per a projeccions de cinema o de descans. També els veïns disposaran en l’edifici d’espais compartits de cuina i menjador. Al soterrani també hi haurà un pàrquing de 39 places. La presidenta de l’Associació de Veïns Park Güell-La Salut-Sanllehy, Cesca Sancho, ha fet una valoració positiva del resultat del concurs, a pesar dels retards que s’han arrossegat en la concreció. “Ho veiem força bé”, ha apuntat. Els veïns són conscients, en tot cas, que ara s’obre un període de tramitació i esmenes que allargarà l’inici d’obres almenys fins a finals de 2019 i que un cop comencin els moviments de terres l’edifici no estarà enllestit fins al cap de dos anys.   Casal de barri, casal de gent gran i casal de joves. Un dels espais més debatuts del projecte a nivell veïnal han estat els tres equipaments de planta baixa, que tindran uns 300 metres quadrats cadascun. El casal de barri acollirà tallers i espais polivalents, com també serà aixi el cas de l’espai per a gent gran. El casal de joves inclourà, a més, un espai musical i bucs d’assaig.