Valls recull a Vallcarca propostes de mobilitat, habitatge i urbanisme

Política

La precampanya de les eleccions municipals del 26 de maig ha entrat ja en la fase del contacte porta a porta amb els veïns amb l’alcaldable i exprimer ministre francès Manuel Valls, que aquest dilluns al matí ha fet un extens recorregut per Vallcarca des de prop de l’avinguda de la Vall d’Hebron fins a la plaça Lesseps. Amb una agenda atapeïda, l’exministre s’ha reunit a peu de carrer i en diferents espais tancats amb l’Associació de Veïns Som Barri, la plataforma Stop Bici, l’Associació Gràcia Nord-Vallcarca i els comerciants de Vallcarca i Lesseps. Sense fer declaracions oficials però sense defugir cap pregunta, l’exministre també ha mantingut una conversa informal amb l’Independent. El recorregut ha arrencat al casal d’avis de Penitents, on el candidat ha saludat els veïns i s’ha trobat amb el president de l’AV Som Barri, Iru Moner, portaveu dels moviments socials de Vallcarca i als antípodes del pensament de Valls, a qui li ha plantejat una visió crítica de l’habitatge, fent-li entrega d’un dibuix infantil contra els desnonaments i els enderrocs. “No ha concretat res, respostes ambigües i pilotes fora”, ha apuntat Moner. Amb una aturada sota el pont de Vallcarca, Valls ha insistit en seguretat, habitatge i mobilitat com els tres temes que més li comenten els veïns en una gira de barris que ja l’ha portat pel Carmel, Navas o el Raval. A Vallcarca els veïns organitzats contra el carril bici han rebut el seu suport: “el col·lapse de l’avinguda Vallcarca és diari i un risc per als veïns i veïnes, especialment per a la gent gran”. L’equip del candidat ha desplegat una primera agenda de trepitjar carrer i normalitzar Valls en el paisatge. L’alcaldable ha comptat a Vallcarca amb la xarxa de C’s al territori: el regidor adscrit, Koldo Blanco; el conseller, Jordi Bea, i l’exconseller, Luis Calonge. La fase central de la passejada ha submergit Valls en el complex pla Vallcarca i de la Rambla Verda, sobre els quals ha parlat amb membres de l’AV Gràcia Nord-Vallcarca. “L’okupació i la degradació del Triangle de Vallcarca són reivindicacions urgents”, ha comentat Valls a les xarxes. A peu dret el candidat ha remuntat Vallcarca fins al pont per tenir una visió panoràmica. En la part final de la visita, els comerciants de Lesseps han estrenat la imatge clàssica de candidat i mercat, amb membres de la junta, com la consellera del PDeCAT, Sílvia Manzano, que ha rebut Valls amb un mocador groc. Quatre hores després de començar, l’equip ha donat la prova com a superada.   “Li contestaré la pregunta”. La conversa informal de Valls amb l’Independent contenia tres parts: què hi fa el candidat pels barris en una campanya on segurament no es parlarà de barris, què li demanen els veïns i algunes preguntes no previstes que l’exministre no va defugir. Per exemple, coneixedor que a Gràcia hi ha un important col·lectiu gitano, Valls va assegurar que no tenia por d’una campanya de brotxa grossa on se li recordessin polèmics casos a França. Valls segueix defensant que alguns gitanos viuen en condicions indignes.