Els Lluïsos arriben invictes al primer terç de la temporada

Esports

Fer de guanyar un costum setmanal. Aquest és l’estat en què es troba el primer equip masculí dels Lluïsos de Gràcia, que entrena el Carles Rofes, i que com recordàvem fa 15 dies (vegeu núm. 732), ja ha superat els nou mesos sense conèixer la derrota, amb l’ascens de categoria incorporat. Ara, en el retorn a Copa Catalunya, la màxima categoria del bàsquet català, els blaus han superat el primer terç de temporada d’una forma immillorable, amb un balanç de nou victòries i cap derrota. La millor virtut de l’equip aquesta temporada està sent la defensa, el conjunt de Rofes és fins ara la millor defensa dels 28 equips que competeixen a Copa Catalunya, amb una mitjana de només 58,5 punts encaixats per partit. Els blaus eren un conjunt que en els últims anys s’havia caracteritzat per fer-se molt fort jugant a la pista de la plaça del Nord, i el fet d’haver-se d’exiliar a jugar al pavelló Josep Comellas obria un interrogant sobre si serien capaços de mantenir el seu nivell habitual, i no han trigat a esvair qualsevol dubte. Els germans Oriol i Cesc Pla, el Víctor (l’altre Pla), el Medir Tena o l’Adrià ‘Maldo’ formen el nucli de jugadors que porten més temps a l’equip, i ja van formar part de la històrica plantilla que va aconseguir l’ascens i va jugar la Lliga EBA la temporada 2012/2013. En els últims anys, el club ha aconseguit incorporar dos talents molt diferents, el jove Marcos Abrines, que va arribar per jugar a la categoria sub21 i de mica en mica s’ha anat fent camí fins a arribar al primer equip blau, i David Capellas, un jugador consagrat a la categoria i que ha ajudat a fer competir l’equip en molts partits. A tots ells s’hi sumen jugadors de la casa com l’Albert Román, l’Alejandro Vallina, l’Oscar Capel, l’Iván Falcón o el Ferran Gómez, que aporten llançament exterior i intensitat defensiva a un equip que després de nou jornades no es posa sostre.