1.150 quilòmetres en bicicleta per una bona causa

Esports

Xavi Vallès té 47 anys, és pare de 3 fills, li van detectar càncer de pàncrees l’any 2016, el mes de novembre el van operar i a principi de 2017 va començar les sessions de quimioteràpia, que segueix fent avui dia. Més de 50 sessions serveixen per donar-li moltes voltes a tot, i finalment el Xavi va tenir una idea solidària per ajudar els més petits: “Vaig veure que els diners que es destinen a la investigació del càncer infantil són molt pocs, sempre m’ha agradat sortir en bicicleta i volia buscar un repte original pensant en el futur dels meus fills i dels fills dels altres”. L’objectiu final és aconseguir els 21.000 euros amb els quals està valorat l’assaig clínic de tumors cerebrals infantils que voldria finançar el Xavi, i per aconseguir una part de la donació, s’ha presentat al concurs de beques que organitza l’empresa d’audiòfons GAES, i que premia les més originals segons la votació popular. La idea que va presentar el Xavi és anar des de l’Hospital de la Vall d’Hebron fins a la Catedral de Santiago de Compostel·la en bicicleta, del 16 de maig a l’1 de juny. A banda d’intentar aconseguir la beca, per aconseguir els diners necessaris també compta amb la col·laboració de la secció de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia i dels Clubs Claror, entre altres. De cada butlleta de Nadal que vengui la secció de bàsquet dels blaus, tres euros aniran destinats a aquest projecte, i amb el Claror l’hi està permetent al gracienc entrenar-se al seu gimnàs i estan buscant la fórmula d’aconseguir també una ajuda econòmica pel projecte. En total seran 1.150 quilòmetres, 17 dies, però el més important, per una bona causa: “M’ajuda molt d’ànims haver-me posat un repte, que va començar sent un somni”, reconeix el Xavi, que haurà d’aturar la quimioteràpia intravenosa uns dies i haurà de combatre una forta anèmia. “He obert la primera etapa i les quatre últimes per qui em vulgui acompanyar”, explica el gracienc, que mantindrà el crowfunding obert fins al dia que prengui la sortida, per a totes aquelles persones que vulguin aportar el seu gra de sorra, i anima a la gent a votar el seu projecte en el concurs de GAES.