El cor A Tempo del Cercle homenatja Joan Cererols a Sant Felip Neri

Cultura

Serà un concert únic. Xavier Pagès, director del cor del Cercle Catòlic de Gràcia A Tempo, exposa els arguments: una obra excepcional -Missa de Batalla- del compositor català més important del Barroc cantada per 70 veus amb l’acompanyament d’una banda d’instrumentistes professionals de primera línia a Europa i en un espai com Sant Felip Neri de Gràcia. El concert de Nadal dels cantaires graciencs pretén ser “extraordinari”. Seguint la seva pretensió d’anar més enllà de les fronteres de l’entitat, A Tempo conforma cartell amb els seus companys de Martorell Ars Nova i el grup La Caravaggia. “Aprofitant que es commemoren els 400 anys de Cererols hem volgut organitzar una actuació de més entitat”, explica el director del cor, que destaca l’interès que desperta la banda: “toquen amb instruments de l’època i la seva interpretació es fa amb criteris històrics. Després d’un primer any d’adaptació, A Tempo ha anat “apujant el llistó” per assolir més qualitat i més exigències en les seves actuacions. Segons el seu director músical, l’objectiu és fer-se presents en més llocs i “arribar a totes les oïdes que els vulguin escoltar”. En aquesta línia, el grup de cantaires repetirà el concert de Nadal a Martorell i, “molt probablement”, a Olesa de Montserrat. Aquesta actuació és una producció del propi cor, assumint “tots els riscos econòmics i musicals que comporta”.  La línia de treball del cor els darrers dos anys ha estat la de formar un grup de cambra amb la màxima qualitat, tot i que per formar-hi part no sigui imprescindible tenir un alt nivell de veu o de cant. “La bona predisposició dels cantaires del cor ens ha portat a assolir més nivell”, afegeix Pagès. “La idea sempre és millorar dia a dia, i si hi ha implicació de part de totes les persones que formem part del projecte, tot rutlla”.•