L’Any Fabra integrarà la ruta de Gràcia en la programació regular

Societat

L’Any Fabra s’ha tancat aquest dijous a la biblioteca Jaume Fuster sense la pompositat esperada des que es va apuntar la possibilitat que Gràcia acollís la cloenda de la commemoració -que es farà al Teatre Nacional el dia 17- però amb la presència dels principals experts que han estructurat els actes a Gràcia: l’escriptor Joan Josep Isern i els professors David Paloma i Mònica Montserrat. Gràcia, tot i incorporar-se amb un cert retard a l’Any, que va començar a Badalona, s’ha sumat a la celebració descobrint l’única placa que s’haurà inaugurat enguany a la casa on va néixer el lingüista, al carrer Mare de Déu de la Salut 32, i amb l’exposició itinerant Pompeu fabra, el lingüista modern, que va passar per la Jaume Fuster i pel Nou Sardenya.  Però el que molt probablement deixarà més pòsit de l’Any Fabra a Gràcia serà la nova ruta que es va fer el 3 d’octubre, els textos que n’ha derivat Isern i la festa dels veïns de l’avinguda Pompeu Fabra. Els organitzadors, segons apunta Paloma, estan projectant la inclusió de la ruta Fabra de Gràcia a les rutes que ja hi ha en funcionament ordinari en programació regular. la periodicitat encara no està decidida, però seria de caràcter trimestral, quadrimestrals o semestral. “Crec que seria una bona idea i que atrauria gent interessada en Fabra i també en la història moderna de la llengua catalana”, ha conclòs Paloma. La UEC Gràcia homenatjarà el lingüista el febrer amb la 50a edició de la renovació de la flama de la llengua catalana. El 20 de febrer, coincidint amb la data de naixement de Fabra, s’encendrà la flama a la seva tomba de Prada. En aquesta edició es portarà la flama fins a Montserrat en relleus, i el primer el faran els esquiadors del CEG pel Canigó. A principis de febrer, la UEC Gràcia també té previst fer una exposició on es puguin visitar els 50 cartells de totes les edicions i altra documentació històrica recollida a la premsa. •