Dos artistes units per l’esfera

Cultura

És la millor exposició de la temporada. Així de contundent es mostra Inés García-Albi, responsable de la galeria  Las Cosas de Martínez, amb la seva darrera proposta artística per acabar l’any: Tierra y papel, una exposició de Lola Rivière i Marcos Isamat. “Han creat una mostra única amb dos elements, la terra i el llapis sobre paper, el resultat d’aquest treball de col·laboració és un preciós passeig entre textures, pigments, volums i ombres”, assegura Inés García.  Els treballs de Lola Rivière s’han pogut veure en diferents galeries i estudis d’interiorisme. Les seves obres emergeixen del fang. Ell és artista. Amb un llapis ha creat obres que s’han vist en diverses galeries de Barcelona i d’altres ciutats. Aquest any va exposar a las Cosas de Martínez la col·lecció de dibuixos protagonitzats per gats que es mouen per diferents racons de la ciutat comtal (i que inclou el seu particular homenatge a Gato Pérez), il·lustracions que es van convertir en el llibre BCN.GAT, gatejant per la ciutat.  L’obra de tots dos artistes, segons la impulsora de l’exposició Tierra y Papel, és un homenatge a la senzillesa, la natura i l’essència. “No és estrany que ara exposin junts, és una mostra en la qual els treballs de tots dos es converteixen en un, una exposició conjunta però que es llegeix, s’observa i es gaudeix com una”, explica la gestora cultural. “La meva ceràmica”, apunta Rivière, sempre ha estat molt de textures, molt propera a la natura, molt quotidiana i directa”. A Marcos Isamat, per la seva part, li atreu el tracte del volum que fa la ceramista: “M’agrada la sensació de buit, els contenidors, però li posa unes textures que per elles mateixes són molt interessants”.  I són precisament les textures una font d’inspiració per al dibuixant, així com els volums i el tractament que en fa d’ells amb el llapis a través dels clars i obscurs, dels contrastos o de la llum que provoca en les peces. El punt de connexió claríssim de tots dos és, sens dubte, l’esfera. “És el treball en cercles que sempre he fet, que va passar a un treball més tridimensional, l’esfera, el punt que m’ha portat fins al Marcos”, conclou la ceramista.