L’Espai Jove de Grassot s’ubicarà als jardins de Caterina Albert

Societat

Un dels projectes més esperats de concretar del pla d’equipaments 2019-2025, presentat ara fa unes setmanes, i pendent d’ubicació des que ara fa dos mandats els grups municipals van pactar la reforma de la plaça de la Sedeta, el nou Espai Jove de Camp d’en Grassot, s’ubicarà en una banda dels actuals jardins Caterina Albert, entre el passatge Mariner i el carrer Rosselló i entre Nàpols i Sicília. Així ho ha anunciat la direcció de serveis tècnics del Districte en el consell de barri de Grassot aquest dimecres. El projecte preveu utilitzar uns antics vestidors en desús de les antigues pistes de tennis cap a la banda del passatge Mariner, en una zona de profunda remodelació on no només s’hi han ubicat cases complementàries a la reconversió de l’antiga Henkel en hotel sinó on també es preveu que aquesta Setmana Santa de 2019 s’inauguri el local aconseguit pels veïns en la negociació amb Meridia Capital. L’única complexitat per a la ubicació del nou equipament públic per a joves es troba en la modificació del PGM que cal fer tenint en compte que la zona del futur Espai Jove ara mateix és zona verda. La idea del Districte és intercanviar aquesta zona verda a una zona d’equipament a Travessera de Dalt amb Escorial, en la placeta que es va generar quan es va fer la cantonada on hi ha l’escola bressol Trencadís. L’edifici de l’Espai Jove nou, del qual en el consell de barri ja se n’ha mostrat algun exemple virtual, contempla una planta baixa amb planta primera i un soterrani, on s’hi distribuirien aules, una sala d’actes i uns horts urbans al terrat superior. En tot cas, fonts municipals han explicat que aquests detalls estaran subjectes al procés participatiu que es farà amb els veïns un cop la proposta superi el primer tràmit d’aprovació inicial al gener. Els jardins Caterina Albert, de fet, també afrontaran en el proper mandat un procés de remodelació general també a debatre amb el veïnat, després que en els últims anys s’hagin recollit queixes per la pernoctació de persones sense sostre o per casos d’incivisme amb crema de bancs i de bicicletes en els darrers mesos.