L’aula ambiental Turull ja té pla d’ampliació

Societat

L’aula ambiental Bosc Turull, l’equipament municipal del passeig Turull, al barri del Coll, ja té projecte d’ampliació definit i en licitació després de la voluntat expressada pel Districte d’ampliar els terrenys d’educació ambiental a la finca del costat, al número 14, que encara està sent utilitzada per recollidors de ferralla. El projecte, que ha superat el tràmit d’aprovació inicial a l’Ajuntament, no té encara temps clar de construcció i posada en marxa però els seus responsables ja han fet l’estudi de prioritats que complementin l’oferta fins ara centrada en l’estudi de la flora i fauna de la zona. Lara Saiz, portaveu de l’aula, ha argumentat que la bassa aportarà “un altre ambient que tracti un altre ecosistema, i que és un dels més amenaçats a la ciutat i dels més afectats per la contaminació”. L’aula ambiental, activa des de l’any 2001, ocupa ara un espai de 3.500 metres i amb l’ampliació arribarà als 4.050 metres quadrats. Calendari natural. Al marge de l’ampliació efectiva, l’aula centrarà l’inici del nou any en el projecte de calendari natural de Vallcarca, una activitat que novament implicarà les escoles i veïns de la zona i que es presentarà al gener. “Volem compartir amb els veïns els canvis de flora i fauna que ens envolten: quan arriben les orenetes, quan floreixen els ametllers”, diu Saiz sobre el nou projecte.