El Safa Claror celebra el 25è Torneig de bàsquet de Nadal

Esports

Una de les cites tradicionals d’aquestes dates és el torneig de bàsquet de Nadal del Safa Claror, que se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de desembre i que enguany arriba a la 25a edició. Aquest esdeveniment, que se celebra principalment a la instal•lació del carrer Sardenya, barreja la vessant competitiva, formativa i lúdica d’aquest esport. En categoria masculina, els equips participants seran: Bàsquet Claret, UE Gaudí, Lluïsos de Gràcia, Nou Esplugues i el Safa Claror; mentre que, en categoria femenina competiran: Joventut de Badalona, Basket Almeda, Lluïsos de Gràcia, Boet Mataró, i Safa Claror. Dijous i divendres es disputà la fase prèvia en un format de lligueta on s’enfrontaran tots els equips entre ells; quatre dels cinc primers classificats es classificaran per a les semifinals que es jugarà dissabte, mentre que el cinquè classificat jugarà un últim partit contra el Safa Claror B. Dissabte 29 es jugarà la final masculina (18.45h), i la femenina (20.15h). Paral·lelament als partits, els equips també competiran en quatre concursos de tir que es faran a les pistes descobertes de la instal·lació durant els dies 28 i 29. Aquests concursos són el popular concurs de tir per parelles Two Ball, duel de tiradors, el repte i territori 6.25. Aquests concursos tenen com a peculiaritat que en alguns casos requereixen la participació dels pares i mares dels jugadors per poder superar-los. Els organitzadors del torneig també volen aprofitar l’esdeveniment per donar-li un caire formatiu, per aquest motiu, han preparat al matí del dijous dos clínics: el primer anirà a càrrec de Carles Marco, exjugador professional i actualment entrenador ajudant de la selecció espanyola absoluta, i que explicarà els fonaments bàsics de la defensa, des de l'1x1 al 4x4, i el segon clínic de formació l'impartirà Ferran Anguera, exentrenador del club i actualment primer entrenador del Cadet B del FC Barcelona, que explicarà als entrenadors com treballar la nova norma del pas zero.