Roger Andorrà obre el Tradicionàrius 2019, un festival ple d’aniversaris, homenatges i dansa

Cultura

Amb un record explícit i unànime per a Lluís Puig i per “recuperar” la normalitat del país s’ha presentat aquest matí al CAT la 32a edició del Festival Internacional Tradicionàrius, en la roda de premsa que ha obert el músic Roger Andorrà amb un tast del seu espectacle ‘Electrogralla’. Amb un pressupost de 140.000 euros, el festival acollirà -des del divendres 11 de gener I fins al 12 d’abril- més de 70 grups i artistes i la presentació de 22 treballs discogràfics de bandes consolidades com ara Els Quicos, Miquel Gil, Pep Gimeno, la Cobla Catalana o Jordi Batiste, així con de grups que estan consolidant els seus projectes a escala internacional: Criatures, Heura Gaya, Clàudia Cabero o Caïm Riba. Serà un ‘Tradi’ que reivindica la dansa i amb homenatges i celebracions (Pete Seeger o els 20 anys de la revista Caramella), on destaca el concert del 25è aniversari del CAT, que reunirà per un dia Primera Nota i La Carrau amb dues bandes actuals, RIU i les Balkan Paradise Orquestra, i amb la presència de Jaume Arnella, “el degà de la música folk”.