Dos històrics, el bar Casajuana i la pastisseria Verdi, canvien d’amos

Societat

Quantes converses i confidències explicades i escoltades. Quant us trobarem a faltar!”. Amb aquestes paraules en un tuit el passat 28 de desembre el secretari del Govern i expresident de CDC-Gràcia, Víctor Cullell, resumia el sentir del comiat que amos i clients van compartir en una petita festa a l’històric bar Casajuana. Tota una institució al barri de Camp d’en Grassot, a Pare Claret amb Nàpols, el negoci engegat fa tres generacions s’ha traspassat gairebé a la ratlla del 65è aniversari perquè, en paraules dels propietaris, “estem esgotats i no us podem seguir oferint el servei que voldríem; necessitem parar”. El matrimoni Casajuana es jubila i la filla gran, l’Ariadna, fa aquests dies el traspàs als nous propietaris perquè tot segueixi el ritme i el savoir faire habitual. Així ho defensa la Viola, que amb el seu company, el Haci, assumeix el seu primer negoci després de dirigir i treballar en establiments del mateix tipus al voltant de la Rambla. “Seguirem la mateixa línia que la família Casajuana, amb el mateix menjar, i ampliarem la plantilla de treballadors”, apunta. El Casajuana es va fundar el 1954 i va superar la demolició de l’edifici original. El 2013 va rebre el premi Vila de Gràcia al millor establiment. Una història similar és la de la pastisseria Verdi, cantonada amb Astúries, que diumenge passat, encara amb l’estrés de la superproducció que signifiquen els tortells de Reis, va tancar portes uns dies per reestilitzar-se ja amb el nom de la cadena que ha adquirit l’espai, el Forn de Sant Tirs, present ja a al nucli històric al mateix carrer Verdi, Astúries o carrer Gran. El Ricard i l’Àngels, els amos des que el 1969 van agafar les regnes de l’antiga pastisseria Bou, també han liderat en els últims anys una aventura que s’ha allargat tres generacions. “Gràcies, amics i veïns, per ser-hi tot aquest temps. Gràcies per tants tortells, coques, torrons, gelats, xocolates i tantes altres delícies compartides amb els clients del barri de tota la vida”, deien en un missatge. Al seu costat, l’obrador dels últims vint anys, Tomàs Rodríguez, ha explicat a l’Independent que la pastisseria ha tingut una trajectòria dolça i ell ha tingut “la sort de jugar al costat de Messi”. “He tingut la sort de formar-me com a pastisser al costat del senyor Ricard i la senyora Àngels”, afegeix. La pastisseria Verdi, però, segueix en un altre municipi: ja ha obert portes al centre comercial Mira-sol, a Sant Cugat.