BCN En Comú i ERC ultimen els programes amb l’objectiu de disputar-se el Districte

Política

A quatre mesos de les eleccions ja no és cap secret que les dues candidatures més ben situades per governar el Districte en els propers quatre anys són a priori les de BCN En Comú i Esquerra Republicana, junts o separats; en tot cas, cap dels dos amaga la voluntat de “tornar a governar” o de “construir una Gràcia republicana”, segons apunten fonts de les dues formacions en la recta final de definició dels programes a nivell local. L’assemblea local de BCN En Comú es troba immersa en la redacció del programa mentre l’alcaldessa en paral·lel accelera les trobades amb militants per definir els llocs de sortida a la llista. La feina local, segons fonts dels comuns, s’està centrant en tres espais de debat principals: la gentrificació i l’habitatge, el medi ambient, la sostenibilitat i la mobilitat, i el comerç de proximitat. “Aquests són tres eixos potents a escala Gràcia”, apunten. BCN En Comú, que només ha fet explícita una baixa dels cinc consellers que té al Districte de cara al proper mandat -la de Marta Duñach-, argumenta que cal revalidar el govern perquè “estem construint la ciutat duna altra manera i hi ha coses que cal consolidar”. Per la seva banda, Esquerra Republicana ha tancat el passat cap de setmana la seva trobada municipalista per rematar el programa a Gràcia, i amb els eixos de mobilitat, urbanisme i espai públic com a grans protagonistes. Entre la vuitantena de propostes recollides, la militància va posar èmfasi en els problemes de mobilitat dels barris del nord del districte, incrementar les dades d’habitatge de lloguer de protecció o social, contemplar la perspectiva de gènere i d’edat en l’espai públic i urbanisme, i en l’increment del teixit comercial als barris del nord.