L’àrea verda a Penitents ja s’amplia després del canvi a Capellades i Montornès

Societat

Nou mesos després de l’activació del carril bici de pujada de l’avinguda Vallcarca, que va generar no poques protestes que van quedar en part atenuades per l’anunci de Mobilitat d’ampliar l’àrea verda cap a Penitents i Mas Falcó, l’Ajuntament ha culminat aquesta setmana la primera fase de la senyalització prèvia a la pintada de les noves places reservades per a residents. Ho ha fet justament en els últims dies de la reforma que ha canviat radicalment la fesomia dels carrers Capellades i Montornès, una de les principals entrades i sortides entre el Mas Falcó i l’avinguda Vallcarca. La mesura d’ampliar l’àrea verda s’executarà principalment en dues zones, d’una banda, tota l’avinguda Vallcarca, amb Becquer i Baró de la Barre, i de l’altra, des de la plaça Mons cap a Rubens i Sant Eudald, amb l’objectiu central de compensar les places d’aparcament perdudes en un barri que demanava a crits deixar de ser l’últim recurs dels veïns de la resta de Gràcia per aparcar en zona lliure i que ara fa un any va veure com encara s’aprimaven més les zones d’aparcament. La tramitació ha trigat però ja ha arribat i en el termini d’un mes l’Ajuntament preveu tenir l’espai reendreçat: aquest divendres, un cop col·locats tots els avisos verticals, s’engegarà la senyalització horitzontal -la “pintura”, com ha dit a aquest setmanari un dels operaris- i la senyalització vertical definitiva, a més de la instal·lació dels parquímetres. A partir del 28 de gener s’enviaran les targetes de l’àrea no només als veïns amb els nous carrers pintats sinó també als que visquin a les anomenades zones de desbordament, que en aquest cas s’han fixat en tres zones: Capellades-Montornès, pujant cap al Coll fins a la baixada de Solanell i el passeig Turull.