Valls recull demandes de les entitats per facilitar tràmits i no duplicar esforços

Política

La precampanya de Manuel Valls a Gràcia ha superat aquest dimarts al nucli històric i al Camp d’en Grassot una segona visita després del primer contacte que a mitjan novembre va fer l’alcaldable a Vallcarca. En aquella ocasió acompanyat per la junta local de Ciutadans i ara per exdirigents d’Unió com l’exsenadora Eva Parera i l’exconseller de Gràcia Jordi Daura, Valls s’ha reunit amb set entitats en el marc d’un dinar posterior a una passejada que ha enllaçat La Violeta amb la nova Abaceria. Hi havia el Taller d’Història, l’Orfeó Gracienc, la Fundació Festa Major, el Cercle, el Centre, el Cargol Graciós i l’ACIDH. Lluïsos ha declinat assistir-hi i l’Europa no ha respost l’oferiment. Però qui ha estat més explícit ha estat l’Associació de Joves Gitanos, que sondejats pels organitzadors, han rebutjat trobar-se “ni ara ni mai” amb Valls per les seves polèmiques accions contra el col·lectiu gitano a França. Encara més: l’activista gracienc Josep Fornés ha assegurat sentir “una profunda vergonya gracienca” per la rebuda a Valls, “fent-li la gara-gara i normalitzant una política nefasta”. Valls, en tot cas, durant el dinar, s’ha mostrat interessat pel relleu generacional a les entitats i en el grau de col·laboració publicoprivada, i aquí els portaveus de les entitats li han subratllat la necessitat que l’Ajuntament faciliti més les iniciatives i tràmits o que eviti duplicar xarxes si a Gràcia ja hi ha una oferta que la xarxa associativa ja ofereix.