L’Europa esclata per l’estat lamentable del Nou Sardenya

Esports

Passen els dies i l’estat del Nou Sardenya només fa que empitjorar. La il·luminació, la gespa, l’estructura de l’estadi, la ventilació dels vestidors, la megafonia, la seguretat...a tot li cal una reforma a fons que no se sap quan arribarà. El propietari de la instal·lació és l’Ajuntament, i per ara els responsables del Districte ja han anunciat que la partida que havia d’anar destinada a les millores estructurals no té data. encara que ja s’ha superat la fase de diagnosi dels problemes i que en primer lloc s’actuarà amb la il·luminació. L’enllumenat és l’exemple més clar: el dia del derbi contra el Sant Andreu l’àrbitre ja va fer constar que la il·luminació de l’estadi era deficitària i en la darrera jornada contra el Figueres no funcionava ni la meitat de la l’enllumenat de l’estadi; diversos operaris van estar mirant l’estat de la il·luminació al carrer Camèlies per evitar que saltessin els ploms de l’estadi com ha passat en alguna ocasió anterior.  Els jugadors del primer equip també han mostrat el seu malestar. El capi Cano, a través de les xarxes socials expressava: “Els esportistes necessitem les millores!”. El porter, Joan Compte, es va queixar de l’estat de la gespa a les àrees petites, i el segon capità, Alberto González, explicava que “la gespa té una vida útil, aquesta ja està amortitzada, i cada vegada surt més cautxú cap a la superfície”. L’estructura de l’estadi també necessita una millora urgent, més enllà del tema estètic, el mal estat de la instal·lació està afectant al gimnàs Holmes Place del carrer Sardenya, que té filtracions d’aigua per culpa del mal estat del camp.  La seguretat, sobretot a les nits, és deficitària, en més d’una ocasió els brètols han aconseguit accedir a la instal·lació quan aquesta estava tancada; la ventilació dels vestuaris és insuficient, i la megafonia millorable. El Nou Sardenya es va reconstruir l’any 1995, la gespa actual es va estrenar l’estiu del 2010, però des de llavors les reformes han estat mínimes i la instal·lació comença a no poder esperar més.  No només el Nou Sardenya necessita una reforma a fons, també ho necessita el Camp de l’Àliga, o com a mínim això és el que pensen un col·lectiu de pares i mares que han presentat un escrit de vuit punts al Districte on es queixen del mal estat de la gespa (pitjor que en el cas del Nou Sardenya), el pobre servei de bar, i on recorden que els nens i nenes van estar cinc setmanes sense poder-se dutxar amb aigua calenta (vegeu núm. 710) per un problema a la caldera la passada primavera. Els tècnics municipals s’hi van acostar aquesta setmana. L’Europa dóna la baixa a Josemi  L’arribada de l’extrem balear, Josemi Pedrosa, a principi de temporada, va aixecar molta polseguera després dels seus tuits ultres (vegeu núm. 720), i la seva presència al primer equip ha estat testimonial, 6 partits de lliga, 3 d’ells com a titular i només 201 minuts disputats. En els últims mesos, l’extrem ha estat lesionat i no juga ni un minut des del partit contra el Sants el 4 de novembre. Josemi ha decidit tornar al Platges de Calvià, el seu club d’origen. •