La Revolució Francesa, Dostoievski o Fellini, protagonistes dels propers Dijous d’imprescindibles als Verdi

Cultura

Amb motiu del 230 aniversari de l’inici de la Revolució Francesa, els Verdi recuperen Diálogo de Carmelitas (1961), pel·lícula que obre el proper cicle de Dijous d’imprescindibles de març a abril. Amb la col·laboració del BCN Film Fest, la tercera edició del qual tindrà lloc del 22 al 30 d’abril, aquesta proposta setmanal pretén fer-se ressò d’importants efemèrides del cinema o històriques. Així, un altre dels passis és el de Viridiana, coincidint amb el 25è aniversari de la mort de Fernando Rey; el multisales gracienc homenatja l’actor amb la projecció del clàssic de Luis Buñuel. També recuperen l’adaptació de El idiota, d’Akira Kurosawa, pel 150 aniversari de la publicació de la novel·la de Dostoievski o Giulietta de los espíritus, primera pel·lícula de Federico Fellini rodada en color. La vaquilla (amb motiu del 80 aniversari del final de la Guerra Civil) i Farinelli (Il Castrato) -pels 25 anys de l’estrena- completen el cicle.