La gimnàstica masculina s’estrena en el 21è Vila de Gràcia

Esports

Aquest dissabte se celebra al pavelló del Gràcia Gimnàstic Club (Molist, 2 i 4) la 21a edició del Trofeu Internacional Vila de Gràcia de gimnàstica artística. La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació de la competició masculina, un fet inèdit en qualsevol trofeu i que des del club volen reivindicar: “Ningú organitza competicions masculines per un tema econòmic, però nosaltres oferim un trofeu únic, gratuït i estem molt orgullosos d’obrir-lo també a la gimnàstica masculina”, explica la Maria José Guirao, Directora Tècnica del club. Un total de 73 gimnastes competiran al llarg del matí, 52 en categoria femenina i 21 en masculina, de 15 clubs de Gràcia, Catalunya, el País Basc, Aragó, Canàries, Andalusia, País Valencià, Holanda i Bèlgica. En la competició femenina hi haurà quatre franges d’edat (benjamí, aleví, infantil i juvenil) mentre que a la masculina n’hi haurà dos (infantil i juvenil). “A Catalunya no existeix cap altre trofeu internacional, i a la resta d’Espanya n’hi ha algun puntual, però en tot cas cal pagar entrada”, explica orgullosa la Maria José que lluita cada dia per tirar endavant un club que a dia d’avui compta amb prop de 400 gimnastes masculins i femenins que entrenen 19 hores a la setmana i 25 monitors. Els participants a la 21a edició de trofeu competeixen en els nivells més alts de la gimnàstica, la categoria Via Olímpica, i aquest trofeu és una oportunitat perquè molts competeixin contra altres gimnastes de l’estat espanyol i de l’estranger abans no comenci la competició oficial. Pels més desconeixedors d’aquest esport, en la gimnàstica artística femenina competeixen en quatre aparells (salt, terra, barra d’equilibris i paral·leles asimètriques), mentre que en la masculina ho fan en sis (paral·leles, poltre amb arcs, salt terra, anelles i barra fixa). Premis especials a l’elegància. En aquesta edició també s’atorgaran uns premis especials a l’elegància, uns guardons que distingiran els i les gimnastes que hagin realitzat les seves rutines de terra amb més estil i harmonia, segons el criteri dels jutges. Un premi diferencial respecte la majoria d’altres competicions.