Penitents urbanitzarà el seu extrem nord, VallPar, aprofitant la construcció d’una residència

Societat

L’extrem nord dels Penitents, el barri de VallPar, ja en plena serra de Collserola i per a molts de dubtosa pertinença al districte de Gràcia per la seva llunyania, està en procés d’urbanitzar un dels seus racons irresolts, on moren carrers en zona sense asfalt i on queden espais urbanitzats mal connectats. L’oportunitat s’ha presentat a partir de l’atorgament d’una licència de construcció d’una residència de gent gran que el grup Fiatc ha anunciat aquesta setmana i que contempla no només l’obra, de considerables dimensions, sinó també la unió dels carrers Adrià Gual i Josep Maria Jujol. L’espai previst, per sobre de la benzinera de la plaça Alfons Comín i en el barri residencial on hi ha l’escola Sadako i els veïns de carrers com Salvador Alarma -que en alguna ocasió han estat presents amb les seves reivindicacions als plens de Gràcia-, es troba en ple procés de desbrossament per encabir el futur equipament. A l’entorn encara hi aparquen vehicles en espais sense senyalitzar i hi entren camions d’una promoció d’habitatges veïna. En un comunicat oficial, Fiatc Residències ha detallat que la residència, anomenada El Mirador de Gràcia, comptarà amb 150 places residencials i 40 places de dia, a més de donar feina directa a 70 treballadors. Fonts del grup impulsor han afegit que el projecte d’urbanització, amb data d’inauguració global prevista per al 2020, s’està acabant de definir amb la col·laboració de l’escola Sadako i amb el Districte. Fonts municipals han explicat que la llicència d’obra per a la residència està concedida des del juliol de 2018, sempre condicionada a la urbanització i connexió dels carrers Adrià Gual amb Josep Maria Jujol a compte dels promotors, amb un projecte acordat i aprovat per l’Ajuntament. El grup impulsor només ha donat una xifra d’inversió total de 12 milions d’euros i admet que les previsions d’acabament per al 2020 són optimistes, tenint en compte que encara s’està redactant el projecte d’urbanització, que en tot cas s’executarà de manera prèvia a l’aixecament del nou equipament privat.