Clemente i Mayor es disputaran a Gràcia les primàries del PDeCAT

Política

El PDeCAT i la llista on s’integraran els seus dirigents a les eleccions municipals del 26 de maig ja ha definit els seus primers noms aquest dijous, però a nivell local de Gràcia el procés de debat ha estat molt més senzill i obrirà aquest febrer un procés de primàries al qual s’hi presentaran dues de les actuals conselleres del grup municipal: la portaveu, Berta Clemente, i la consellera d’Esports i Cultura, Sílvia Mayor. Les motivacions de Clemente i Mayor per aspirar a un lloc a la llista sobiranista, sempre en principi en els llocs secundaris, parteixen d’un punt de vista diferent. La portaveu acaba una etapa de vuit anys al districte i ja es va acomiadar dels companys de consell en el ple de desembre pel seu embaràs ja prou visible, però vol seguir fent carrera política i aspirar a ser regidora. “És un projecte personal i espero ser avalada com a candidata però, si no, seguiré treballant per al partit a nivell tècnic”, ha apuntat. La consellera d’Esports i Cultura, per la seva banda, amb sis anys al districte, encara tindria opció per estatuts a seguir mig mandat més a Gràcia i, de fet, no hi tanca la porta, però sí que no aspira a ser regidora. “No en tinc cap voluntat en principi però m’agradaria aparèixer a la llista, i seguir de consellera no ho rebutjo, encara que és una feina que absorbeix molt de temps”, ha reflexionat. El procés de primàries a Gràcia, en qualsevol cas, es desplegarà aquest febrer amb votació oberta a tots els associats al corrent de pagament, amb les dues candidates, que és el nombre màxim que poden aportar les agrupacions locals a la llista general. Amb el resultat, el partit a Barcelona serà l’encarregat d’acabar incardinant els noms en principi en funció dels suports obtinguts i del percentatge en funció de població. També el PDeCAT comptarà amb altres dirigents amb pota negra gracienca que aspiren a ser a la llista de Barcelona, com l’expresident de CDC Gràcia Carles Agustí, que després de disputar les primàries de ciutat a la fins ara alcaldable Neus Munté, s’ha postulat per “lògica continuació de les primàries” des de la federació de ciutat. “Acabades les primàries el missatge massiu que rebia era que tots dos anéssim finalment a la llista i aquí estem”, ha explicat Agustí a aquest setmanari.