Els ‘bolsilibros’ de Bruguera obren a la Jaume Fuster la BCNegra 2019

Cultura

L’exposició Secrets de butxaca, les col·leccions policíques de bolsilibros d’Editorial Bruguera, ha estat el tret de sortida de la BCNegra 2019 aquest dijous a la biblioteca Jaume Fuster. El festival literari tornarà a convertir la ciutat en el centre de la novel·la negra durant uns dies. Fins al 3 de febrer tindran lloc més d’una quarentena d’activitats relacionades amb el gènere negre amb la presència de molts noms propis i un eix central, el port. El responsable d’inaugurar l’exposició ha estat l’escriptor Carlos Zanón, comissari per primer cop de BCNegra en susbtitució de Paco Camarasa, qui va ser l’ànima del festival des dels seus inicis i qui rebra un homenatge amb diferents actes. com ara la taula rodona de diumenge 3 de febrer a la Fundació Navegació Oceànica en una trobada de llibreters que han pres el relleu al responsable de Negra y Criminal. La taula rodona Port conegut inicia el programa de trobades a la Jaume Fuster dilluns 28, amb la participació de Victòria González, periodista i filla de Francisco González Ledesma, que ha escrit Llámame Méndez, sobre els orígens de l’inspector Méndez; Ferran Grau, que es va estrenar amb Dues cicatrius el 2016 i ha tornat amb Cazeneuve i la revenja dels desvalguts a quatre mans amb l’editor Oriol Molas; i Francesc Puigpelat, autor de Magret i els anarquistes. Un altre port destacat del programa és el Lisbeth Salander. Pere Cervantes, subinspector de la Policía i creador del personatge María Médez, Raquel Gámez, autor de A la seva pell i No diguis res, i Maribel Medina, escriptora i presidenta de l’ONG Women’s Time, reflexionaran sobre la detectiu creada per Stieg Larsson i convertida en icona del feminisme negre del segle XXI en la taula. També dilluns 28 de gener a la biblioteca gracienca. Otto Penzer, fundador i propietari d’una de les primeres llibreries de gènere policíac, The Mysterious Bookshop, a Nova York, serà un dels noms destacats, així com l’escriptora argentina Claudia Piñeiro, que rebrà el premi Pepe Carvalho.