Trenta entitats locals promouen una aturada quan comenci el judici als presos polítics

Política

La plataforma veïnal de suport als presos polítics catalans Gràcia Llibertat, que en aquestes últimes setmanes s’ha presentat en societat adherint-se a la concentració dels dilluns a la plaça de la Vila, ja té el seu primer gran projecte de mobilització més enllà del pinyol del sobiranisme: una aturada de 15 minuts a institucions, comerços, equipaments i entitats que es materialitzarà el dia de l’inici del judici als dirigents, que encara no té data però que s’entreveu com a molt pròxima. El lema serà Aturarem Gràcia! La iniciativa ja ha rebut el suport de l’Agrupament Escolta Lluïsos de Gràcia, l’ANC Gràcia, els Amics i Amigues de la Violeta, l’Assemblea Pensionista de Gràcia, l’Ateneu La Torna, l’Ateneu La Barraqueta, l’Associació Veïnal Vila de Gràcia, els Castellers de la Vila de Gràcia, els CDR del Farró i de Gràcia, la comissió de festes Carrer Progrés, la Cooperativa El Llevat de Gràcia, CUP Gràcia, Dones ANC, Dones no standard, Dones x República, Eskapulats, ERC Gràcia, Gràcia Participa, JERC, JNC, els Lluïsos de Gràcia, la Malèfica del Coll, Òmnium Cultural Gràcia, l’Orfeó Gracienc, PdeCat Gràcia, Rescat Preses, Sumate, Teatre amb R de República i la Xarxa de Cures. La data amb la qual treballa la plataforma per fer l’aturada és el dimarts 5 de febrer, però l’única certesa a l’hora de programar les accions reivindicatives és de moment el trasllat dels presos aquest divendres. L’endemà dissabte Gràcia Llibertat ha fet una crida “a sortir al carrer i omplir les places i portar estris per fer soroll”. A les vuit del vespre, segons la planificació de les entitats, hi haurà concentracions a 11 places del nucli històric (Nord, Rovira, Diamant, Virreina, Trilla, Vila, Joanic, Poble Romaní o Raspall, Revolució, Sol i Mañé i Flaquer). En primera instància hi haurà una encesa d’espelmes per fer un mosaic amb la paraula Llibertat i una primera cassolada. Seguirà mitja hora amb lectures reivindicatives i tallers de pancartes. Finalment, fins a les nou hi haurà una nova cassolada per tancar la concentració.