El Centre arrenca els actes del 150 aniversari, que s’allargaran un any

Societat

El Centre entra a forma part aquest cap de setmana del selecte club de les entitats històriques que han superat els 150 anys a Gràcia, on hi ha per exemple també la Festa Major, Sant Medir i Lluïsos, i ho farà amb un programa d’actes que s’allargarà fins al febrer de 2019. El fet més evident que arribarà als veïns d’aquest inici de celebracions serà dissabte a les 11 hores amb la cercavila de les colles de cultura popular, que es desplegarà al matí des de la plaça de la Vila fins a la seu de Ros de Olano 9. A l’arribada es farà el pregó dels 150 anys, a càrrec de l’actriu Mercè Comes.  “Amiga de socis, va iniciar-se al Centre i és veïna de la Travessia Sant Antoni”. Així la descriu el president del Centre, Carlos Pablos. Aquesta arrencada anirà acompanyada de la inauguració de l’exposició 150 anys Un projecte, una il·lusió; l’endemà es completarà amb l’acte institucional, amb l’assistència de l’alcaldessa i altres autoritats, i sobretot amb la missa a la Sagrada Família, i un acte de recordatori del desaparegut esbart amb l’orfeó Barcelonès i la coral Baluern, a més del lliurament d’insígnies als socis històrics. Pablos encara amb aquest 150è aniversari la recta final del seu mandat, que va iniciar el 2008 quan ja feia 24 anys que s’encarregava el grup de teatre. “El 2020 acabem i seria bo que hi hagués renovació”, apunta. El president, en tot cas, té la recepta del futur per al Centre: “som i serem un espai on es troben les persones i un espai dedicat a la gent”. Enguany han creat una vocalia de gènere. El Centre segueix sumant.   L’Independent inclourà una secció mensual de curiositats de l’entitat. El Centre i el setmanari han arribat a un acord per difondre mensualment unes petites píndoles informatives sobre curiositats històriques que han succeït a l’entitat del carrer Ros de Olano en aquest segle i mig d’història. Cada primer divendres de mes els lectors podran llegir les històries a la pàgina de l’agenda.