Carles Bosch presenta Petitet als Texas

Cultura

Aquest dimarts, a les 10 de la nit, el director de cinema, Carles Bosch presentarà als Cinemes Texas, el seu documental Petitet, guanyador d'un premi Gaudí, que tracta la vida de Joan Ximénez Petitet, un gitano que havia acompanyat tocant els bongos a molts dels grans músics de la rumba, i el seu pare va ser palmero del Peret. Abans de morir la seva mare, en Petitet li va prometre que algun dia retornaria la rumba catalana a dalt de tot, a un dels escenaris més importants: al Gran Teatre del Liceu.  És fill únic i pateix miastènia greu, una malaltia de les anomenades rares que només es diagnostica a una de cada 50.000 persones a tot el món i encara no té curació. Per complir la seva promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos i aconseguir el miracle que suposa posar-se d’acord amb una orquestra simfònica. Els assaigs certament són un caos, però tot i les dificultats, en Petitet aprofita tant els dies bons com els dolents, disposat a complir la promesa que va fer a la seva mare. El director, Carles Bosch, va ser nominat als Òscar per Balseros i va guanyar un Goya amb Bicileta, cullera, poma.