Gonzalo Riutort: “Hem anat buscant petits reptes que ens il·lusionin”

Esports

[caption id="attachment_22664" align="alignleft" width="300"] Foto: Andrés Satan[/caption] En el retorn a la Divisió d’Honor, el Juvenil A de l’Europa està fent una gran temporada, després de 22 jornades suma 38 punts i només el superen l’Espanyol, el Barça i el Saragossa. El seu entrenador és el Gonzalo Riutort, que va tornar a l’Europa fa dos estius ja va ser l’encarregat de dirigir l’ascens del Juvenil la temporada passada. Us podíeu imaginar anar quarts amb la permanència més que assegurada?  La veritat és que no ens ho imaginàvem, però és cert que mai hem renunciat a res i que sempre hem estat molt ambiciosos. L’any passat l’objectiu tampoc era pujar, i aquesta temporada simplement ens havíem proposat començar de la millor manera possible. Quin és el secret per estar tan amunt a la classificació?  El grup és molt nou, només repeteixen sis jugadors respecte a la temporada passada, però jo diria que sobretot hem aconseguit fer un equip de gent humil, treballadora amb predisposició per aprendre i a fer les coses d’una manera molt determinada. El Nou Sardenya és un fortí fins ara, encara no heu perdut. Així és, estem complint el tòpic de fer-nos forts a casa. Era un repte que teníem i ens està servint per aconseguir un coixí de punts molt necessari per estar on estem ara. El millor Juvenil de la història de l’Europa va ser la temporada 99/00 que va acabar 5è amb 55 punts. És un repte assolible?  És un repte pràcticament impossible, però mai se sap. Hem funcionat tota la temporada buscant petits objectius que ens il·lusionin i ens motivin, primer va ser aconseguir els deu primer punts com més aviat millor, després estar entre els menys golejats. No hem pensat mai en el llarg termini, quan s’apropi el final veurem si aquest pot ser un repte. El Barça visita el Nou Sardenya aquesta setmana, queden vuit partits, que pot esperar la gent que us vingui a veure d’aquí al final de la lliga?  Anem partit a partit, ara pensem en el Barça que és un equipàs, però sincerament no ens posem sostre, signàvem menys del que estem vivint, així que el que queda de temporada intentarem seguir treballant per acabar a la part alta de la classificació.