Lluïsos Teatre incorpora l’òpera al seu cartell amb un cicle per a joves

Cultura

L’òpera és elitista, caduca, llarga i feixuga, senticien a Lluïsos de Gràcia. Per canviar aquesta realitat, quatre joves músics vinculats a l’entitat gracienca proposen un cicle que desmunti alguns dels mites negatius d’aquesta disciplina musical. “Existeix una desconnexió real entre l’òpera i el públic en general, no només amb els joves”, explica Rai Paz, impulsor de la iniciativa, que arrenca el proper 17 de febrer amb Salomé, de Richard Strauss.  Així, amb l’objectiu de demostrar que “l’òpera és a l’abast de tothom i que també és divertida, emocionant, intensa i d’actualitat”, l’Alícia Daufí (pianista i musicòloga), el Jordi Clos (baríton) i el Xavier Borja (pianista, crític musical i filòleg), juntament amb el Rai Paz (guitarrista de jazz), mostraran el camí per conèixer l’òpera a través de tres representacions musicals que es podran veure projectades a Lluïsos Teatre una vegada al mes. Cada sessió inclourà una petita introducció de 10-15 minuts a càrrec dels músics per presentar l’òpera, l’autor, el context històric, l’estil, els personatges i el tipus de veu. A continuació es projectarà l’òpera amb les parts i les pauses corresponents. En acabar la projecció hi haurà un torn obert de preguntes pel públic assistent per tal de resoldre dubtes i conversar amb els experts. Les obres programades són Salomé, de Richard Strauss (17 de febrer), Don Carlo, de Giuseppe Verdi (31 de març) i Tristan und Isolde, de Richard Wagner (14 d’abril). El cost d’assistir a la sessió i a la xerrada- debat posterior és de 3€. “Volíem fugir dels tòpics com ara la traviata, i arriscar una mica més, però amb obres atractives per a tothom”, assegura Rai Paz.  L’entitat espera que la proposta tingui una bona acollida entre el públic jove “a la descoberta de noves disciplines musicals”. Segons els seus organitzadors, la idea és que aquest cicle tingui continuïtat la propera temporada -des de l’octubre fins al juny- amb una projecció mensual.