Badia puja tres llocs a la llista de Colau i anirà de 9

Política

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha sortit reforçat en el procés de negociació de les llistes electorals de BCN En Comú per Barcelona i l'alcaldessa, Ada Colau, l'ha ratificat com un dels seus puntals de cara a revalidar l'alcaldia en les eleccions del 26 de maig que ve on Badia anirà en el número 9 de la candidatura. El també conseller de Presidència, que el 2015 va situar-se en el lloc número 12, ha assumit en aquest mandat algunes de les negociacions més complexes a nivell de ciutat com la creació de l'empresa pública Barcelona Energia, la pugna amb Aigües de Barcelona per la remunicipalització de l'aigua o la creació de la funerària municipal, encara possible en aquest mandat. A Gràcia la pacificació del conflicte pel Banc Expropiat, el redisseny del pla Vallcarca, la reforma de Príncep d'Astúries i l'expropiació d'Encarnació s'apunten com a principals valors en l'acció de govern. Malgrat aquest ascens i la disposició de Badia a repetir a Gràcia, la seva reelecció local dependrà de la probable política de pactes postelectorals. A més de Badia, al número 20 hi apareix un altre candidat de perfil gracienc, l'enginyer químic Yusef Quadura, vinculat a ICV i veí del Camp d'en Grassot. [A la imatge, Badia, a l'esquerra, darrere de Gala Pin i Lucía Martín, aquest dilluns al Mercat de Sant Antoni, en la presentació de la llista]