El Park Güell es blinda per limitar l’incivisme dels VTC en alguns accessos

Societat

La setmana en què una reunió oberta al veïnat ha validat l’opció antitaxi més suau per pacificar el trànsit a l’entorn del Park Güell (vegeu número 740), és a dir, tancar l’accés no resident en els dos carrers més pròxims a l’entrada, Olot i Mercedes, amb pilones a Rambla Mercedes, ha estat també l’elegida per començar a limitar els accessos al recinte modernista a alguns VTC incívics que en els últims mesos havien arribat a entrar més enllà de les portes principals per a comoditat dels seus clients. Les primeres pilones, segons han explicat fonts de la Guàrdia Urbana i del Park Güell, s’han ubicat a les entrades de Coll del Portell i del Forat del Vent, i fonts municipals han afegit que hi ha previstes més pilones en altres punts del parc. Les mateixes fonts han descartat que la mesura tingui a veure amb la situació d’alerta 4 antiterrorista.

Al marge d’aquesta mesura dissuasòria, l’Ajuntament preveu un nou paquet d’inversions a l’entorn del Park Güell, amb impacte tant al districte de Gràcia com a Horta-Guinardó, per un valor total de dos milions d’euros, en el qual destaca la rehabilitació de l’escola Baldiri Reixach (800.000 €) i l’ampliació de l’Aula Turull (400.000 €).

Els VTC, els vehicles de turisme amb conductor, després de l’adéu de grans empreses com Uber i Cabify a Barcelona arran del conflicte del taxi, han reduït sensiblement la seva presència a la ciutat -unes 400 llicències en actiu en calcula el sector del taxi-, però encara representen un actor en la mobilitat que l’Ajuntament vol controlar en alguns casos d’incivisme, com els que s’han detectat en els últims mesos en alguns accessos del Park Güell. Tant és així que en els últims dies s’han començat a blindar amb pilones les entrades del recinte modernista amb l’objectiu d’impedir l’entrada més enllà de les portes d’alguns vehicles que s’havien extralimitat per afavorir la comodiat dels seus clients.

Les primeres pilones, segons han explicat fonts de la Guàrdia Urbana i del Park Güell, s’han ubicat a les entrades de Coll del Portell i del Forat del Vent, i fonts municipals han afegit que hi ha previstes més pilones en altres punts del parc. Les mateixes fonts han descartat que la mesura tingui a veure amb la situació d’alerta 4 antiterrorista. “Res d’alerta 4”, han estat taxatives aquestes fonts, malgrat que el Park Güell és un símbol de la ciutat que com a tal podria esdevenir objectiu. Fonts municipals han afegit que hi ha previstes més pilones en altres punts del parc.

Al marge d’aquesta mesura dissuasòria vinculada estrictament a la mobilitat, l’Ajuntament preveu un nou paquet d’inversions a l’entorn del Park Güell, amb impacte tant al districte de Gràcia com a Horta-Guinardó, per un valor total de dos milions d’euros. La nova llista d’actuacions que té previst detallar l’Ajuntament en els pròxims dies té com a accions principals la rehabilitació de l’escola Baldiri Reixach (800.000 euros) i l’ampliació de l’Aula Turull (400.000 euros) en el districte de Gràcia, on també s’hi inclou la reparació i revisió de les escales mecàniques de la Baixada de la Glòria (160.000 euros) i la ubicació de nous jocs infantils a la carretera de Sant Cugat amb Vall d’Hebron, a tocar de la futura promoció d’habitatge públic que s’executarà en el proper mandat.

D’altra banda, el veïnat ha validat aquest dimecres en una reunió oberta a l’Hospital de l’Esperança la proposta antitaxi més suau per pacificar el trànsit a l’entorn del Park Güell, avançada fa 15 dies per aquest setmanari (vegeu núm. 740), és a dir, tancar l’accés no resident en els dos carrers més pròxims a l’entrada, Olot i Mercedes, amb pilones a Rambla Mercedes.