La reforma de plaça Mons inclou l’enderroc del mur de l’exConsolat i ampliar la vorera

Societat


El Districte, només a l’espera d’inaugurar a finals de març la reforma de l’avinguda Príncep d’Astúries/Riera de Cassoles, ja ha donat per finalitzat el programa d’obres previstes en aquest mandat, però un dels primers projectes que es posaran a la taula del futur equip de govern serà la reforma de la plaça Mons, que la setmana passada va aprovar el projecte de manera definitiva. Els detalls de la memòria constructiva, en tot cas, revelen algunes especificitats que van més enllà de la coneguda reconversió de la plaça en un espai de vianants a banda i banda, el pas de vehicles en calçada d’1+1 i l’eliminació del funcionament en clau de rotonda que ha tingut fins ara.

El principal canvi és aprofitar la remodelació de l’espai i el naixement del futur equipament de la Casa Junyer-Canals per enderrocar el mur de l’antic consolat per “construir una nova barana que lligui i parli el mateix llenguatge que el nou equipament” i eixamplar aquesta banda del Pont de Vallcarca. El nou espai permetrà encabir una parada de bus amb marquesina inclosa.

Tal com es reclamava des de les entitats veïnals des de principis de mandat (vegeu L’Independent núm. 598), com l’AV Coll-Vallcarca, un altre element que canviarà sensiblement seran les llambordes, que es tallaran “per la cara superficial per tal d’evitar problemes de planimetria i acústica”. 

Per marcar aquesta nova disponibilitat del trànsit rodat, la reforma preveu amplis elements de dissuasió que es complementaran amb el nou arbrat i enllumenat en la direcció marcada entre el Pont de Vallcarca i el passeig de la Mare de Déu del Coll. La resta de carrers tindran un accés pacificat. 

Les obres, quan comencin, duraran quatre mesos.