Els Mossos posen fi a sis anys de l'Armadillo

Societat

Els Mossos d'Esquadra han executat aquest dimecres el desallotjament de l'Armadillo, la casa dels anomenats okupes per necessitat que el febrer de 2013 va obrir al carrer Sant Salvador 16 un nou front -polèmic per alguns danys a tercers- en la dinàmica de les okupacions a Gràcia. L'operació policial i judicial també és polèmica perquè s'ha ordenat amb data oberta, impedint la reacció immediata habitual dels moviments socials i perquè deixa al carrer una trentena de persones amb menors sense alternativa habitacional, com ha denunciat l'Oficina d'Habitatge en un comunicat. En tots aquests anys tant els serveis socials de l'Ajuntament com agents dels Mossos han ofert suport als habitants de la casa, però al final el resultat ha estat el desallotjament. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha aclarit en un missatge a les xarxes socials que "després de molts mesos" els propietaris de l'immoble, el BBVA i el fons d'inversió Cerberus, han cedit fins a aportar quatre pisos per al reallotjament, però no han frenat l'ordre de desallotjament de Sant Salvador 16.