Les portaveus d’ERC i PDeCAT oficialitzen la candidatura a regidora sense garantia de sortir

Política

El districte de Gràcia ja té tres aspirants a regidor confirmats i sorgits de l’actual consell plenari, després dels moviments interns que BCN En Comú, PDeCAT i ERC han fet en els últims dies i que han clarificat almenys en dos casos amb eleccions primàries algunes aspiracions que la militància havia de refrendar. A la ubicació de l’actual regidor, Eloi Badia, com a número 9 de la llista d’Ada Colau, amb possibilitats de sortir si es repeteixen els resultats d’ara fa quatre anys o si fins i tot hi ha una possible reculada dels comuns, s’hi han afegit ara les portaveus dels grups municipals del PDeCAT i ERC, Berta Clemente i Alba Metge, que previsiblement ho tindran més complicat.

El PDeCAT va celebrar el passat cap de setmana les primàries internes a les quals a nivell de Gràcia es presentaven Clemente i la també consellera del grup municipal Sílvia Mayor. Si bé és cert que la primera havia explicitat la seva voluntat de guanyar la votació per aspirar a ser regidora i la segona no, els militants van ser els àrbitres finals d’una jornada que va abocar un clar resultat a favor de Clemente per 68,63% a 29,41%. En un altre estadi de primàries, l’expresident de CDC a Gràcia, Carles Agustí, que ja va disputar les primàries per alcaldable a Neus Munté, va guanyar el seu lloc a llistes a través de la federació de Barcelona amb un 41,78% dels vots. Només Agustí, que aspira a anar entre el 5 i el 9, té alguna possibilitat d’estar en un lloc de sortida, però el PDeCAT hauria de remuntar en les enquestes actuals.

A ERC les previsions demoscòpiques són més favorables, d’un creixement que encara s’ha de concretar, i Metge és una dirigent en ascens entre els republicans. La portaveu del partit a Gràcia i portaveu del grup municipal va ser elegida en primer lloc per integrar-se a la llista de Barcelona amb 57 vots a favor. Al seu darrere es van situar Olga Hirado (42 vots), la també consellera Núria Pi (40 vots) i Miquel Colomé (28 vots).

Metge podria no ser regidora si, per exemple, no està entre els deu primers llocs de la llista, tenint en compte les actuals enquestes, i curiosament qui sí que tindria una possibilitat seria el veterà militant de Jovent Republicà a Gràcia Max Zañartu i actual portaveu a Barcelona, que ha estat elegit a nivell nacional i que seguint els estatuts del partit li correspon un espai entre els deu primers llocs de la llista.•