El Visualsound reafirma el vincle educatiu i suma més premis i suports

Cultura

Després de quinze convocatòries i una redefinició els darrers anys que enforteix les relacions amb les escoles de l’àmbit audiovisual, el festival Visualsound arriba enguany amb novetats: més premis i més suports. Del 18 al 19 de març, diversos equipaments de la ciutat -entre ells la Fontana- programen diferents activitats per promocionar i difondre a joves creadors del sector audiovisual. 

Amb el cartell definit i tota la programació tancada, ara només queda oberta la inscripció per participar a la categoria 2 minuts en 1 dia fins al 20 de març, després de tancar la de Documental, Ficció i Videoclip del concurs. La categoria Animació, segons expliquen des de l’organització del festival, es va suprimir perquè “resulta molt costosa pels participants, que no poden accedir-hi sense recolzament econòmic”, explica Erica Busto, coordinadora de dinamització de l’Espai Jove la Fontana. Fa dos anys que els treballs presentats a la categoria de vídeoclip s’han incrementat, així com l’interès per la vídeocreació de part dels participants.

Pel que fa als nous suports del festival, la setzena edició comptarà amb la col·laboració de Video Instan, el primer videoclub que es va obrir a Espanya; l’any 1980 al carrer Comerç de Barcelona. Després es va traslladar al carrer Enric Granados 30, on porta obert fins al dia d’avui. També s’hi suma enguany Zumzeig Cinema, el primer cinema cooperatiu de Catalunya, una aposta cultural compromesa i activista, sense ànim de lucre, amb una programació multidisciplinar en versió original que comparteix protagonisme amb altres activitats culturals. 

Pel que fa als premis, a més del premi del públic i del jurat per a cada una de les categories, se suma el de Màxim 20 també per a Ficció, Documental i Vídeoclip, dirigit als participants més joves. “Ens sembla més just i també més fàcil per al jurat, que abans havia d’escollir un únic treball entre les diferents categories, i hi ha moltes diferències entre una proposta documental o un videoclip, per exemple”, assegura Erica Busto.