L’Ateneu de Fabricació s’ultima per fer tallers al juny i obrir al setembre

Societat

L’Ateneu de Fabricació del carrer Perill 8, que es batejarà específicament dins de la xarxa d’aquests equipaments com a Ateneu de la Creativitat, ja ha acabat l’obra estructural tant externa com interna que ha suposat la transformació d’una antiga impremta 2.0 al que serà un espai de recuperació de tècniques artesanals per a la producció de petites iniciatives centrades en la roba, la fusta i la marroquineria.

La desena d’espais que encara ara estan buits, malgrat la previsió d’obertura prevista a finals de l’any passat, s’ompliran de fressadores, filadores i també impressores digitals. “No podem fer producció industrial però podem acompanyar en la creació de prototips que després es llancin al mercat”, ha apuntat Jordi Reynés, director dels ateneus de fabricació. El primer èxit, des que existeixen aquests ateneus és una potabilitzadora d’aigua que està comercialitzant l’Organització Mundial de la Salut. L’ateneu de Gràcia, en tot cas, s’obrirà a tots els públics, incloses escoles. “També volem ser com una escola bressol de producció digital”, diu.