L’escola i la gimnàstica van de la mà a La Salle Gràcia

Esports

Travessant el pati de La Salle Gràcia i baixant unes escales, si traieu el cap, trobareu un grup de deu gimnastes, i dues entrenadores que treballen incansablement matí i tarda durant sis dies a la setmana amb l’objectiu que aquestes nenes puguin dedicar-se a la gimnàstica artística de forma professional. Les entrenadores són la Sheila Garrido i l’Alba González, i les nenes tenen entre 12 i 16 anys, sis d’elles de la mateixa escola i quatre de fora.

L’entrenament d’aquestes esportistes té com a peculiaritat principal, que tenen el currículum acadèmic adaptat a la seva preparació esportiva, és a dir, que l’escola ofereix la possibilitat que no assisteixin a les classes, normalment les fan coincidir amb hores d’educació física o de tutories, i això els hi permet entrenar tres hores als matins i tres més a les tardes, en total més de 20 hores setmanals, un fet completament necessari en un esport tan exigent. “Sempre expliquem a les famílies que la prioritat són els estudis, però amb els sis anys que portem mai ha estat un impediment, al contrari, les nenes d’aquí són més organitzades, si fa falta, recuperen hores a l’hora de dinar, i cap d’elles té dificultats acadèmiques”, explica la Sheila.

Aquest fet és únic a Catalunya, tret del CAR de Sant Cugat i alguna altra escola esportiva, i les monitores també volen agrair a les altres escoles que tampoc posen traves a les gimnastes per venir a entrenar, com és el cas del Vedruna Gràcia i de la Mar Olivé, una gimnasta de 14 anys que ara s’està recuperant d’un edema ossi al turmell i que està fent el tercer any amb aquest mètode: “Al principi costa una mica, però t’adaptes de pressa, jo estic molt contenta, mai he tingut problemes per trobar temps per estudiar i amb les altres gimnastes formem un grup molt unit i ens entenem molt”, explica l’Alba.

A La Salle hi ha unes 300 gimnastes i 16 entrenadores, i malgrat que somien en què arribi el dia on puguin disposar d’unes instal·lacions més professionals, segueixen entrenant incansablement, i van de la mà d’aquestes deu petites gimnastes perquè un dia puguin complir el seu somni de ser professionals. •