La residència de Lluïsos creix

Cultura

La segona convocatòria de residències artístiques de Lluïsos Teatre d’aquest curs ha estat la més concorreguda en els quatre anys de vida del projecte . El jurat ha valorat les 13 propostes presentades i finalment ha escollit dues propostes: Trenta-vuit, de la companyia Fils Enredats que assajarà en residència durant tres mesos a Lluïsos Teatre i als espais de l’entitat; i per l’altra, la radio-performance Paparazzi de la Companyia Ensemble, que farà la seva investigació pel barri de Gràcia i tindrà la seu de la seva creació a una de les sales de la històrica entitat. L’Emma, l’Oleguer i l’Alba són les tres joves membres de la companyia Fils Enredats que portaran a escena una obra que parla del passat, ambientada el 1938 i d’una Barcelona del futur projectada el 2038. L’estrena de l’obra serà els dies 26, 27 i 28 d’abri.

Per primera vegada el jurat i des de Lluïsos de Gràcia s’ha decidit apostar també per fer acompanyament durant la creació artística d’una ràdio-performance, que durà a terme el seu procés de creació en una de les sales de l’entitat. “La proposta Paparazzi de la Companyia Paral·lel Ensemble – expliquen el jurat- per les característiques no convencionals del projecte, es va descartar per fer una residència a Lluïsos, però a la vegada vam considerar que podia ser potent poder acompanyar també el seu procés creatiu que ja té una presentació prevista per Fira Tàrrega al setembre”. 

Trenta-vuit serà la novena obra estrenada en residència i Paparazzi la desena. En aquests quatre anys i mig s’han estrenat obres de temàtica i format molt variats.