L'Assemblea de Vallcarca demana als polítics que no tinguin presses amb l'Eix Verd

Societat

Els membres de l’Assemblea de Vallcarca han emès un comunicat adreçat als veïns, veïnes i representants polítics per expressar el seu malestar respecte el projecte de l’Eix Verd que preveu l’MPGM de 2002 que inclou la construcció de noves infraestructures (subestació elèctrica, col·lector d’aigües residuals i planta de BCNeta de compactament de residus) que afectaran Vallcarca en els propers anys.

L’Assemblea protesta per la manca d’informació per part de l’Ajuntament, i pel fet que les reunions i les decisions no es vegin afectades per la convocatòria electoral. Per aquest motiu han exposat les demandes següents:

  • No tornar a la rambla verda que preveu l’MPGM de 2002 ja que és una manera de fer urbanisme que està totalment obsoleta.
  • No utilitzar l’avinguda Vallcarca i l’àmbit Bolívar com un forat on encabir totes les infraestructures i equipaments de ciutat (subestació, col·lector, equipament BCNeta de compactament de residus) que no resolen els problemes que té el barri.
  • Fer urbanisme a peu de carrer i amb participació del veïnat. Aquesta fórmula ja ha funcionat en altres àmbits del barri. Reclamem unes jornades participatives.
  • Centrar-se en la idea de fer un espai verd de veritat. No acabem fent una plaça dura tacada de verd. Si aquestes infraestructures es duen a terme seran incompatibles amb una plantada d’arbres.