Badia fa balanç confiant en un segon mandat per culminar fites pendents

Política

Gràcia ha tancat mandat aquest dimecres amb l’últim ple executiu, l’anomenat ple escombra, on no només s’ha fet balanç per part del govern i tots els grups han introduït missatges electorals a nivell de ciutat i de país, sinó que ja s’han apuntat voluntats i pistes que es poden concretar en els propers quatre anys.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, en el seu últim informe, ha remarcat la xifra del 94% de compliment del Pla d’Actuació del Districte i ha advertit que “s’han assentat les bases per transformar els nostres barris”. Badia, per eixos temàtics, ha tret pit amb l’habitatge públic “allà on hi ha processos de gentrificació” i ha considerat “estratègic el polèmic projecte de desafectació de Rambla de Prat amb l’illa d’Astúries-Jaén encara en debat obert o també ha parlat de Vallcarca com a exemple de “dibuixar barris a escala humana”. “Gràcia ja es mou a velocitat humana”, ha afegit.

Però el regidor també ha recordat que s’han entomat nous projectes ara simplement redibuixats “i de llarg recorregut” que es concretaran “en un proper mandat”, cosa que només queda garantida si BCN En Comú torna a revalidar l’alcaldia i la regidoria de Gràcia. Entre aquestes voluntats de futur, per exemple, Badia ha apuntat que no pensa “flexibilitzar” la posició de “dic de contenció” amb el turisme.

Però les quatre hores i mitja del ple, tot i el to conciliador de Badia, va tenir moments de intensitat política, per exemple, quan Ciutadans va sumar el PDeCAT, PP i PSC a una proposta de reprovació de la gestió municipal on, entre altres valoracions, acusava el govern dels ‘comuns’ de “convertir Barcelona en la ciutat més perillosa d’Espanya” a nivell de seguretat.
L’oposició també va fer forat a l’hora de generar dubtes sobre la viabilitat del pla d’habitatges dotacionals a Kasa de la Muntanya i plaça Manuel Torrente, encara que l’informe de govern es va aprovar pel pacte entre BCN En Comú i PDeCAT. “En una encara hi ha okupes i en l’altra perquè no s’ha parlat amb els veïns”, va resumir el PSC.

Els socialistes, per contra, van rebre un revès amb el posicionament contrari del govern sobre el suport que demanaven els socialistes a la Rambla Verda, al qual s’hi van sumar ERC i la CUP. “El repte és cercar nous dibuixos”, va apuntar el portaveu del grup municipal dels comuns, Robert Soro, deixant en l’aire el pla que preveu un dipòsit pluvial a l’avinguda Vallcarca.