Príncep d’Astúries enllesteix nova imatge amb la pavimentació i els canvis de sentit

Societat

L’avinguda Príncep d’Astúries enllestirà aquest cap de setmana el gruix del canvi d’imatge que ha suposat la concreció en l’últim any de la conversió del carrer en un espai amb voreres més amples, menys carrils de circulació i més passos de vianants, com a principals trets de la nova etapa. Entre dissabte i diumenge, des de les vuit del matí a les set de la tarda, es farà la pavimentació de la calçada i això obligarà també a tallar el trànsit a Rambla de Prat diumenge, entre les vuit del matí i les quatre de la tarda.
Les obres, que tenen com a data oficial de finalització el 31 de març, només quedaran pendents d’últims detalls, però a la vista ja deixaran els nous accessos pacificats a la majoria de carrers secundaris, el carril de serveis a banda LLobregat i els dos carrils de baixada des de Lesseps i l’únic carril de pujada cap a la plaça -amb excepció en els últims metres superiors.
Amb aquests canvis i la progressiva pavimentació que s’executarà també es posaran en marxa canvis de sentit amb els carrers de la banda de Sarrià-Sant Gervasi, alguns dels quals ja s’havien anunciat, com el del carrer Vallirana. Aquest canvi tindrà un cert impacte en el trànsit provinent de Gràcia, ja que és la via que habitualment utilitzen molts vehicles per connectar Torrent de l’Olla seguint per Carolines atravessant el carrer Gran i tot seguit, quan es gira cap a l’esquerra a Príncep d’Astúries, agafar Vallirana a mà dreta per anar a parar a Guillem Tell i cap a la plaça Molina. A partir d’ara Vallirana serà contradirecció.

Canvis de nom. El que no es farà encara aquest cap de setmana és el col·lateral canvi de nom del carrer, de Príncep d’Astúries a Riera de Cassoles, ja aprovat per l’Ajuntament però sense data. El que sí que té data és el canvi de nom de Secretari Coloma per Pau Alsina, que es farà aquest diumenge 17 a les 17 hores. Finalment el Taller d’Història assumirà l’organització de l’acte en lloc del Districte, amb parlaments a càrrec de l’historiador Josep Maria Contel.