Marc Ribas aterra a Casa Fuster amb una proposta de cuina catalana noucentista

Societat

El cuiner i presentador de televisió Marc Ribas ja té a punt el seu nou projecte gastronòmic després d’haver obert i consolidat en un any el restaurant La Taverna del Ciri, a Terrassa, i el destí seran els Jardinets de Gràcia, a l’hotel Casa Fuster, on just després de Sant Jordi hi obrirà el restaurant Panot. “Ha sorgit l’oportunitat de fer una cosa gran”, ha explicat a l’Independent, un cop el seu establiment al Vallès -després de tancar Capritx, a Sant Quirze- ja ha agafat velocitat de creuer.

La proposta de Ribas, que segueix compatibilitzant la seva professió amb la seva cara mediàtica a Cuines i Joc de Cartes, a TV3, consistirà en una base de cuina catalana tradicional amb receptes inspirades en l’epoca del noucentisme. “Volem reivindicar, com ho fa el mateix edifici de Casa Fuster, la cuina burgesa i les aportacions dels indians”, afegeix Ribas, matisant alhora que la tria també passa per recuperar plats i ingredients que actualment fins i tot poden ser difícils de trobar. “Això ens ho permet fer el projecte de Casa Fuster”, diu Ribas. En la definició de la carta del nou Panot Restaurant, el cuiner que ha popularitzat la paraula brutal en les seves propostes televisives ja té algunes idees concretades. “Hi haurà llagosta a la catalana, suquet de gamba vermella o galantina de pollastre pota blava, per exemple”, explica.

Ribas està seguint de prop aquestes setmanes el procés de transició que suposarà la renovació integral de la cuina de Casa Fuster i fins i tot el llançament d’una imatge corporativa pròpia del nou restaurant. “Utilitzarem el panot de Gaudí com a símbol”, apunta, justament a imatge i semblança dels paviments hexagonals que caracteritzen el passeig de Gràcia i els Jardinets.
Casa Fuster, en tot cas, manté obert el seu restaurant Galaxó, encara a càrrec del xef Markel Aguirre, amb reserves de moment obertes fins al 15 d’abril. El relleu cap al nou Panot canviarà la cuina però mantindrà l’espai per a uns 40 comensals.