Segona trobada d’escoles de bàsquet dels clubs graciencs

Esports

Divendres a la tarda, el pati de La Salle Gràcia acull la primera trobada d’escoles de bàsquet organitzada per la Plataforma Bàsquet Gràcia. Els Lluïsos de Gràcia, el Vedruna Gràcia, el Pedagogium, el Coll, i l’amfitrió, La Salle Gràcia, aportaran els seus equips de nens i nenes nascuts els anys 2010 i 2011, que encara no competeixen setmanalment en les competicions oficials de la Federació Catalana, perquè gaudeixin molts d’ells per primera vegada de l’experiència de disputar un partit.

En total s’espera la participació d’una seixantena de nens i nenes, distribuïts en sis equips, dos del Pedagogium i un de la resta d’equips. Els partits començaran a les 6 de la tarda, un cop tots els nens i nenes hagin sortit de l’escola, i es disputaran 9 partits de curt format, de 15 minuts cada un. El primer partit començarà a les 6 de la tarda i tot plegat acabarà als voltants de les 8 del vespre.

Per amenitzar la tarda, també participarà de la festa el grup de batucada inclusiu, Reperkutim, i s’espera l’assistència de representants de la Federació Catalana de Bàsquet i de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Aquesta serà la segona vegada que la Plataforma Bàsquet Gràcia organitzi una trobada d’escoles, la primera va ser el passat mes de desembre i es va celebrar al carrer Gran dins de la festa del Teixint Connexions. Aquest esdeveniment era un dels objectius esportius que es va plantejar la Plataforma en la seva creació, com també ho és la recuperació del trofeu Vila de Gràcia com a torneig de pretemporada pels equips sèniors. La Plataforma també està treballant des de la seva creació per solucionar la manca d’infraestructures al districte, ja que calculen que són 1.200 les famílies afectades, i per aquest motiu ja han mantingut reunions amb representants de tots els partits polítics, per conèixer de primera mà les seves propostes en aquesta matèria.

Xavi Vallès, premiat per GAES. El creador del projecte solidari que vol ajudar a combatre els tumors cerebrals infantils (vegeu L’Independent núm. 734) ha estat convocat dimecres a la gala de la Fundació GAES. Aquest premi econòmic serà una part important del projecte i el Xavi anirà des de l’Hospital de la Vall d’Hebron fins a la Catedral de Santiago en bicicleta, per donar-li visibilitat.