La plaça del Poble Romaní tindrà pipican i un gran arbre simbòlic

Societat

Dos anys han estat necessaris per arribar a un acord de reforma de la plaça del Poble Romaní en una negociació complexa entre el Districte, els veïns més propers a l’espai i l’associació Joves Gitanos amb l’element polèmic del pipican com a font de polèmica. Finalment ja hi ha dibuix de consens per a unes obres que començaran a la tardor de 2019 i que no només tenen prevista l’àrea de gossos -en el lateral més pròxim a la xemeneia de can Puigmartí- sinó també un gran arbre representatiu. “En aquest punt posarem un arbre diferent: més gran, amb colors, amb flor; un element verd que destaqui i contrasti”, han apuntat fonts municipals.

Indispensables per al consens, l’associació Joves Gitanos ha validat el projecte un cop s’ha desplaçat el pipican del centre de l’espai. “Ara sembla més un parc que una plaça i l’espai central queda com a espai d’estada”, ha argumentat Ricard Valentí. Els veïns residents als habitatges que toquen a la plaça també han vist satisfetes les seves demandes perque el més a prop que tindran seran les pistes de petanca. L’espai es completarà amb una gran àrea de jocs infantils, més a prop del casal d’avis. Ara només queda pendent d’ubicar el bust dedicat a Ramon Calabuch Moncho, tal com va demanar el col·lectiu gitano.