L’Abaceria i el Districte pacten millorar la neteja i l’estada a l’entorn del mercat a Sant Joan

Societat

Vuit mesos després d’obrir portes al passeig de Sant Joan, entre Indústria i Pare Claret, el mercat provisional de l’Abaceria i el Districte s’han reunit aquest dimarts per pactar algunes disfuncions que s’han detectat en aquests mesos i que ja van emergir en el passat ple del 13 maig a partir d’una proposta del PDeCAT que va ser recolzada per tots els grups (i l’abstenció de BCN En Comú) en la línia de millorar l’espai extern de l’equipament provisional.

Els comerciants, amb el suport de veïns, van recollir a finals de febrer en qüestió de dues setmanes i van presentar al març al Districte 250 firmes amb una bateria de millores que passaven per l’eliminació de matolls per evitar plagues i generar un espai més obert, instal·lar més bancs o cadires, netejar i mantenir la font del passeig a l’altura de Pare Claret, millorar la mobilitat amb un pas de vianants a la sortida lateral -banda Llobregat- del mercat, millorar la il·luminació existent i afavorir més la càrrega i descàrrega dels proveïdors.

Dimarts, en dues reunions separades i després del debat que ja s’havia generat en el ple del 13 de març, el Districte va escoltar tant els comerciants del mercat provisional com l’Associació de Veïns del passeig, que no coincidien plenament en totes les reivindicacions, com el pas de vianants. La presidenta de la junta, Maribel Ampolla, ha explicat a l’Independent que el resultat de la reunió almenys ha servit per consensuar la necessitat de sanejar tant els àmbits de la font com els dels matolls laterals, on sobretot a l’estiu s’hi generen plagues d’insectes i ratolins. El Districte s’oposa la reducció de l’espai verd, però tant comerciants com veïns organitzats -i així ho va explicitar la presidenta de l’associació de veïns, Marta Abelló, al consell de barri- veuen necessari trobar una alternativa de barrera “més sòlida”.

Les tres parts no han arribat a cap acord sobre la il·luminació, pendent de la reforma del passeig -just quan el mercat provisional marxi-, ni tampoc sobre laubicació de les cadires noves, però s’han emplaçat a negociar conjuntament amb propostes de disseny concretes de l’exterior, però que en tot cas s’activarien en el proper mandat.

Afectats Abaceria va al Síndic de Greuges. La plataforma de veïns que està liderant la protesta per exigir mesures extremes de seguretat per retirar l’amiant del vell mercat han demanat hora aquest dimecres en la visita que el Síndic de Greuges farà a la Biblioteca Vila de Gràcia el proper dimecres 3 d’abril entre les 10 del matí i les 9 del vespre.