L’IES Secretari Coloma aprova rebatejar-se Montserrat Roig

Política

Entre Remedios Varo i Mont­ser­rat Roig, les idees que a finals de desembre van recollir més consens en el consell escolar de l’institut Secretari Coloma (vegeu número 737), la proposta de l’escriptora ha estat la triada per davant de la proposta de la pintora. Així ho ha aprovat el consell escolar del centre en l’última reunió celebrada el passat 21 de març i ho ha difós el dirigent d’ERC-Gràcia Miquel Colomer, a la tertúlia política de Ràdio Gràcia aquest dimecres.

El nom de Montserrat Roig, pre­sent en altres centres de Catalunya com Terrassa o Sant Andreu de la Barca però inèdit a Barcelona, va ser el 2018 la incorporació més novedosa a un debat que es remuntava al 2011, quan l’alumnat va promoure el nom de Pepe Rubianes i el claustre el va rebutjar. Es dóna el cas que un fill de Roig va ser professor de l’institut Secretari Coloma.