El Vedruna Gràcia diu adéu a la Copa Catalunya

Esports

Fa setmanes que el sènior masculí del Vedruna Gràcia té assumit el descens de categoria, i malauradament ja és oficial de forma matemàtica. Ha estat una temporada molt complicada pels verds, la sortida per motius laborals del tècnic que havia portat l’equip més amunt, Sunyol Costa, va anar acompanyada de la marxa dels jugadors més determinants: Francesc Pascal, Luis González o Ignasi Juni.

Aquest fet va obligar els graciencs a fer un equip molt nou, i les coses no han sortit com esperaven. A la banqueta la primera aposta va ser Xavi Bayod, però no va arribar ni a debutar, el següent va ser David Torrescusa, però a principis del 2019 li va agafar el relleu Marcos López. A la pista, Albert Martín, Bernat Traveria i Victor Sabartés han seguit sent el cor de l’equip, la representació de la casa, però aquesta temporada no s’ha encertat amb els reforços i l’equip ha encadenat derrotes des del primer dia.

Tot això sumat a un punt de mala sort, partits que s’han escapat a la pròrroga o en l’últim segon, ha fet que els verds no hagin sumat ni una sola victòria en tota la temporada, encadenin 21 derrotes de forma consecutiva, i és difícil d’imaginar que els verds estrenin el caseller de les victòries en les cinc jornades restants. La temporada vinent, l’equip competirà a Primera Catalana, una categoria on hi serà pràcticament amb tota la seguretat el Bàsquet Claret, amb la salvació quasi a la butxaca, i hi intentaran ser també el Safa Claror i els Lluïsos de Gràcia B, però hauran d’assegurar-se la permanència en l’últim tram de la temporada.