Helena Guiu (La Fontana): “Encara no tenim el model ideal de gestió”

Societat

Quina valoració feu dels deu anys de l’equipament?
Els primers anys van ser complicats a causa del model de gestió. No hem volgut fer cap valoració perquè, tot i que l’actual model de gestió a càrrec del Consell de Joventut té aspectes positius no és el més ideal perquè no deixa de ser una entitat de ciutat i això és un equipament de districte. Per tant, en un futur creiem que la gestió hauria d’estar en mans dels joves de Gràcia.

Quins nous projectes teniu sobre la taula?
En breu obrirem als matins per acollir un projecte de Barcelona Activa de foment de l’ocupació. També hem obert la convocatòria per a la gestió d’un hort al terrat amb la finalitat de crear un espai socio-inclusiu gestionat per persones amb discapacitat. Això ens ajudarà a ser un equipament més inclusiu i ser porta d’entrada per aquest col·lectiu, que ens costa més d’arribar-hi.

Com us heu adaptat a les noves necessitats dels joves?
Amb un treball transversal i amb molta atenció als canvi dels joves. Per exemple, el Punt d’Informació Juvenil té un servei d’assessorament de vivenda compartida que es va crear fa poc més d’un any.

I en quant al treball en xarxa amb altres entitats o equipaments del districte?
És una de les nostres línies de treball. Això és conseqüència de la gestió compartida; no som competència.

Recentment heu fet una intervenció en la plaça de la Fontana per millorar la convivència. Seguireu treballant en aquesta línia?
És una línia de treball molt important perquè és un espai que ha anat creixent amb els anys, i ara que ve el bon temps aprofitarem, amb un projecte d’intervencions artístiques i amb la participació de l’escola bressol i dels joves, aportar més color a l’espai.