Vocació internacional i aposta pel talent local, eixos del BCN Film Fest

Cultura

Si l’any passat el BCN Film Fest va aprofitar la presència d’Eric Toledano i Oliver Nakache, directors de C’est la vie, per fer la presentació pública del festival, enguany l’aliança ha estat amb l’equip de 7 Raons Per Fugir. La trobada no ha servit només per promocionar el film dirigit per per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, sinó que ha estat “tota una declaració d’intencions” per part de la direcció del festival en la seva aposta pel talent local, com ha assenyalat la seva responsable Conxita Casanovas. Precisament serà el català Dani de la Orden qui obri el certamen de la tercera edició el proper 22 d’abril amb Titus.

Entre els noms propis que visitaran Barcelona la setmana del festival destaca el de Mike Leigh (Secrets i Mentides o El secreto de Vera Drake), qui presentarà La tragedia de Peterloo. També viatjarà a la ciutat comptal el protagonista de La boda del meu millor amic Rupert Everett, que debuta com a director a La importanica de llamarse Oscar Wilde. “Volem que les estrelles vinguin a Barcelona i recuperem un glamur que no hauríem d’haver perdut mai”, ha assegurat Casanovas. Jeremy Irons, que presentarà el documental Pintores y reyes del Prado, el francès Remi Bezançon, el jove dramaturg Alexis Michalik o Agustina Macri, que debuta com a directora amb Soledad, són alguns dels convidats que també visitaran el festival.

Com a novetat d’enguany es programarà una retrospectiva de 12 títols de cinema italià contemporani dirigit per dones, i celebrarà els 25 anys de l’ESCAC reunint alguns dels seus alumnes més coneguts: J.A.Bayona, Kike Maíllo, Javier Ruiz Caldera o Patrícia Font.

Caràcter popular. Les sessions tenen un preu de 2,90 € amb l’objectiu d’omplir les sales i atreure, també, més públic cultural per afiançar un festival que ha anat a l’alça: de 37 pel·lícules el 2018 a les 59 d’enguany. La clausura, amb ‘La balada de Buster Scruggs’, picada d’ullet a les plataformes de TV.